Fatetele Dentare din Compozit


Fateta dentara - presupune acoperirea suprafeței exterioare a dinților cu materiale estetice, restabilind forma și culoarea dintelui.

Fatetele dentare se folosesc pentru a transforma dintii stricati, colorati, deteriorati si strambi, in niste dinti albi, drepti si stralucitori. 


Fatetele sunt realizate din diferite materiale - ceramică, zirconiu și compozit.

 

Fatete compozite directe pot fi aplicate partial sau pe intreaga suprafata dentara, nu necesita totdeauna preparatie mecanica a suprafetei dentare.

Dupa aplicarea sistemului adeziv se va ajusta forma si culoarea dintelui prin aplicarea directa a materialelor compozite.

Acest avantaj imens au fatete compozite directe!  

 

Fatetele din compozit directe, se realizeaza intr-o singura sedinta in cabinetul stomatologic.

 

Care este diferența?

Fatetele compozite sunt realizate în mod direct, nu obliga  medicului să proceseze întreaga suprafață exterioară a dintelui. Prin urmare, nu este necesara indepartarea unei cantitati mari de substanta dura care de altfel e mai mare la cele din ceramica sau oxid de zirconiu.

 

Care sunt avantajele a fatetelor din compozit ?

Avantajul principal al fatetelor din compozit - un cost care este mult mai mic decât cel al fatetelor ceramice. Un alt avantaj este timpul procedurilor terapeutice. Eventualele defecte se pot repara fara efort. Costul relativ mai mic decat al celorlalte tipuri de fatete din mase ceramice sau oxid de zirconiu.

 


Ce tip de probleme trateaza fatetele dentare ? 

Exista o multime de probleme pentru care pacientii opteaza pentru tratamentul cu fatete dentare:.

- Pentru dintii colorati sau patati, unde tratamentul de albire profesionala nu este eficient;

- Pentru tratarea dintilor deteriorati, ciopliti sau rupti, din cauza bauturilor carbogazoase si a macinarii excesive;

- Pentru ascunderea lacunelor (spatiilor goale) dintre dinti;

-  Pentru dintii stricati si cariati; fatetele dentare nu trateaza caria sau leziunea dintelui, insa poate fi o solutie mai rapida de a oferi un zambet atragator;

- Pentru dintii care sunt putin strambi; fatetele dentare atasate in partea frontala a suprafetei dentare, pot oferi un zambet drept si perfect aliniat, cu un aspect natural.


© Sorin Boata 2015