CARIILE LA DINTII DE LAPTE. DE CE APAR ? TREBUIE SA LE TRATAM ?

Cariile dintilor de lapte apar ca urmare a dezechilibrui bacterian.
Pot exista de doua tipuri de microbi: unii obisnuiti, numiti saprofiti, care se afla mai peste tot in cavitatile corpului nostru, si altii periculosi sau patogeni, care se dezvolta intr-o gura cu dinti cariati si/ sau pungi parodontale.

4 GRESELI FRECVENTE ALE PARINTILOR - Factorii favorizanti de aparitie a cariei

ALIMENTATIA INCORECTA

Parintii trebuie sa hraneasca copilul cu pauze suficiente intre mese, pentru ca aciditatea care apare in timpul mesei sa dispara treptat iar dintii sa aiba timp sa se remineralizeze.

O greseala frecventa este alimentatia bogata in zaharuri ce afecteaza in general intreg organismul copilului, si in particular dentitia de lapte (zaharurile amplifica aciditatea).

CONTACTUL CU SALIVA PARINTILOR

La fel ca alte bonli molipsitoare (rujeola, varicela, etc.), cariile sunt 100% molipsitoare

IGIENA ORALA DEFICITARA

Copiii obisnuiti de mici cu igiena orala corecta vor avea o dentitie sanatoasa cand vor deveni adulti.

Igiena orala este obligatorie pentru a preveni caria si se incepe chiar in momentul de eruptie a primului dintisor de lapte.

 AMANAREA CONTROLULUI STOMATOLOGIC PERIODIC

Caria evolueaza extrem de repede la dintele de lapte. Acesta se intampla pentru ca stratul de smalt al dintisorului este subtire si este mai rapid afectat comparativ cu cel al dintelui de adult. 


Cat timp a trecut de cand copilul a vizitat un cabinet stomatologic?

Programeaza o vizita la Clinica de Stomatologie Dr. Sorin Boață si ofera-i copilului tau o dentitie sanatoasa !© Sorin Boata 2015