Siguranţă


Sănătatea ta, pe primul loc.

Spaţiul de lucru al cabinetelor stomatologice “poartă“ de obicei o saturaţie microbiană crescută datorată manoperelor specifice efectuate în cavitatea orală cu piese rotative (turbine) ce favorizează împrăştierea la distanţă de fluide contaminate cu agenţi patogeni.

Pentru siguranţa dumneavoastră, am acordat o importanţă deosebită respectării cu stricteţe a măsurilor de asepsie şi antisepsie în cabinetul nostru, având în minte deviza medicală “în primul rând, să nu faci rău”.În cadrul protocolului de decontaminare folosim soluţii dezinfectante aprobate de Ministerul Sănătăţii şi baie de ultrasunete pentru imersia instrumentarului ce urmeaza a fi decontaminat. Ulterior, acesta este uscat şi sigilat în pungi speciale de unică utilizare cu ajutorul unei maşini de sigilat.
În cabinetul nostru de stomatologie sterilizarea respectă normele europene în vigoare, utilizând pentru procesul propriu-zis autoclav clasa B cu imprimare automată a parametrilor de sterilizare.
Procesul de sterilizare poate fi urmărit prin:

• Imprimarea automată de către autoclav a orei, datei când s-a efectuat sterilizarea, precum şi a parametrilor tehnici ai acesteia;

• Virajul de culoare al pungii cu instrumentar;

• Banda test pentru autoclav;

• Pachetele de verificare şi cardurile Bowie & Dick ce permit controlul calităţii sterilizării realizate.


Pregătirea lucrului se face în mod vizibil, folosind pahare de unică folosinţă şi aspiratoare, iar instrumentarul de lucru este desigilat în faţa fiecărui pacient. Personalul cabinetului stomatologic foloseşte întotdeauna mănuşi, măşti şi capeline de protecţie, ochelari de protectie.

După fiecare pacient se dezinfectează toate suprafeţele de contact (fotoliul dentar, spray-ul de apă, aer, lampă) cu soluţii speciale dezinfectante, respectând timpul de acţiune al acestora pentru un efect bactericid şi virucid.


Pentru un plus de sigurata, aerul din încăpere este purificat cu ajutorul unul aparat special pentru dezinfectia aerului, cu ultraviolete.

Mai mult decat atat, pentru piesele mici, cum ar fi turbina, se realizeaza sterilizarea dupa fiecare utilizare cu ajutorul unui aparat special conceput pentru sterilizarea cu ultraviolete.
Accesul în cabinetul stomatologic  este permis doar după acoperirea pantofilor cu botoşei de unică folosinţă folosind un dispenser automat extrem de usor de folosit.


Vezi aparatura de care dispunem